skip to Main Content
Over ons

Met een oprichtingsjaar in 1983, onder hetzelfde management, kan de Meteor een staat van dienst presenteren die in de markt uniek genoemd mag worden en borg staat voor continuïteit. De eerste contacten met het product gaan dan ook meer dan 35 jaar terug.

Als enthousiaste Land rover aanhanger is het management actief betrokken geweest bij onder andere het oprichten van de Land Rover Club Holland. Met als voornaamste doel het overdragen van kennis en het stimuleren van het gebruik van de Land rover als veelzijdig vervoermiddel.

Door haar lange staat van dienst kan de Meteor bogen op vele vaste klanten die het wonderlijke Engelse product Land rover rijden. Mede door de vele historisch opgebouwde contacten, met name in de Engelse markt, biedt de Meteor de mogelijkheid, ook voor oudere type Land rovers, op een efficiënte en effectieve wijze nieuwe onderdelen, accessoires of complete delen te leveren. Hierbij is er altijd ruimte voor een kritische blik naar de typisch Engelse kwaliteit en worden suggesties aangedragen ter verhoging van de kwaliteit.

Met de brede ervaring, opgebouwd door de jaren heen, is de focus van de Meteor komen te liggen op service en onderhoud en het bouwen van Land rovers in opdracht van klanten volledig volgens specificatie.

Historie van de naam meteor

Meteor Works als onderdeel van de Rover Company in Solihull, England was beroemd om haar innovatieve toepassingen van techniek binnen de Rover voertuigen.

Denk bijvoorbeeld aan de driepuntsgordel, welke als eerste werd bedacht door de ingenieurs van Meteor Works. De meest recente prototypes van Land Rovers van vandaag dragen nog tijdelijk de naam Meteor voordat het een productiewagen wordt.

Het is deze voortdurende passie voor innovatie die Hans Heijkoop op het idee bracht om zijn bedrijf naar deze, voor kenners, beroemde afdeling te vernoemen.

Sinds haar oprichting heeft LR De Meteor diverse innovaties ontwikkeld voor de Land Rover 90, 110 en 130.

Reviews van onze klanten

“Waarom ik bij LR De Meteor kom? Omdat ze dingen kunnen die anderen niet kunnen doen. Ik bezit een oldtimer ziet u. Kijk je kunt wel een nieuwe Land Rover kopen. Maar als je van het merk houdt, en er graag zelf aan sleutelt, heb je soms technische vragen. Hier helpen ze je met een goed en eerlijk advies. En staan ze je met raad en daad bij. Ik ben al 20 jaar klant hier!”

“Bij andere bedrijven duurt het vaak lang voor ik aan de beurt ben en zijn de prijzen erg hoog. Hier wordt ik snel en goed geholpen tegen een eerlijke prijs.”

“LR De Meteor levert Top Service tegen een goede prijs; Ze hebben echt passie voor mijn auto, altijd geduld en geven eerlijk advies. Kortom veel waar voor mijn geld”